Effect Of Watermelon Albedo Substutution On Quality Of Watermelon Jam
(1) Universitas Negeri Padang
(2) Universitas Negeri Padang
(3) Universitas Negeri Padang
(4) Universitas Negeri Padang
(*) Corresponding Author
Abstract
Keywords
References
Amalia, R. A. 2016. “Potensi Dan Aplikasi Reaktor Membran Biokatalis.” Itb (October).
Amertyasih, Ketut Asri, and I. Ketut Muliadiasa. 2023. “Kualitas Selai Kulit Semangka Dengan Penambahan Extrak Bunga Mawar Quality Of Watermelon Skin Jam with The Addition of Rose Flower Extract.” 02(6):1392–1401.
Anggraini, E. 2021. “Analisis Gizi Nata De Citrullus Dari Semangka Afkir.” Jurnal Pendidikan Konseling 11(2):251–61.
Apsari, Desak Putu Nita, Damiati Damiati, and Cokorda Istri Raka Marsiti. 2019. “Pemanfaatan Kulit Melon Menjadi Selai.” Jurnal BOSAPARIS: Pendidikan Kesejahteraan Keluarga 10(1):23. doi: 10.23887/jjpkk.v10i1.22119.
Bagas, Benediktus, Ady Prasetyo, Franciscus Sinung Pranata, and Yuliana Reni. 2020. “Kualitas Selai Lembaran Dengan Kombinasi Ekstrak Albedo Semangka ( Citrullus Lanatus ) Dan Daging Buah Melon Merah ( Cucumis Melo L .) Kultivar Sakata.” 4(1):83–98.
Cahyadi, M. Yusuf. 2020. “BAB II Tinjauan Pustaka 2.1 Buah Semangka (Citrullus Vulgaris) 2.1.1 Deskripsi Semangka.”
CR Papia dkk. 2022. “Analisis Pendapatan Usaha Dagang Buah Semangka Non Biji (Citrullus Lanatus) Di Pasar Inpres Manonda Kecamatan Palu Barat Kota Palu.” Agrotekbis 10(6):23–27.
EKAYANTI, Y., and S. Syafdaningsih. 2023. “Identifikasi Perilaku Bidang Pengembangan Moral Anak Kelompok B Di Tk It Al-Dhaifullah Desa Betung Kecamatan Abab Kabupaten” 27–44.
Endrawati, Susi, and Sri Saptuti Wahyuningsih. 2017. “Iptek Bagi Masyarakat Kelompok Usaha Selai Buah Jambu Mete (Anacardium Occidentale).” E-Dimas 8(1):55. doi: 10.26877/e-dimas.v8i1.1374.
Farida Hanum, Irza Menka Deviliany Kaban, and Martha Angelina Tarigan. 2012. “EKSTRAKSI PEKTIN DARI KULIT BUAH PISANG RAJA (Musa Sapientum).” Jurnal Teknik Kimia USU 1(2):21–26. doi: 10.32734/jtk.v1i2.1413.
Hukom, Alexandra, Chen Chen, Kristanto Laga, Yulitha Naumi, Kristiyanus Riyan, K. Elisa, Maria Adeltrudis Mei De, Zidane Maulis, Marantizen Basuki, Minati Feratika, Niko Samboja, Upik Lestari Gea, M. Fachtur Reza, and Zhafron Adani Kautsar. 2021. “Pengembangan Usaha Mikro Melalui Pemanfaatan Buah Semangka Di Desa Henda Kecamatan Jabiren Raya , Kabupaten Pulang Pisau Kalimantan Tengah.” 8(2):58–62.
Kalsum, Ummu, Slamet Susanto, Ahmad Junaedi, Nurul Khumaida, and Heni Purnamawati. 2020. “Karakteristik Morfologi Buah Dan Biji Jeruk Pamelo Berbiji Dan Tidak Berbiji.” Jurnal Pertanian Presisi (Journal of Precision Agriculture) 4(1):54–63. doi: 10.35760/jpp.2020.v4i1.2858.
Maghfiroh, Nindya Nur, Ayu Mashartini Prihanti, and Purwanto Purwanto. 2021. “Daya Hambat Ekstrak Kulit Semangka (Citrullus Lanatus) Terhadap Pertumbuhan Candida Albicans.” Pustaka Kesehatan 9(1):54. doi: 10.19184/pk.v9i1.10825.
Mutia, A. Khairun. 2016. “Pengaruh Penambahan Sukrosa Pada Pembuatan Selai Langsat.” 4(2):80–84.
Shanti, Ni Made, and Reni Zuraida. 2016. “Pengaruh Pemberian Jus Semangka Terhadap Penurunan Tekanan Darah Lansia.” Medical Journal of Lampung University 5(4):117–23.
DOI: 10.24036/jptbt.v5i3.16859
Article Metrics
Abstract View : 74 times; PDF : 19 times
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Copyright (c) 2024 ilpimayanti ilpimayanti
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.