Jamu as Indonesian Gastronomy: Exploring the Perceptions and Challenges of Generation Z in Gading Serpong
(1) Universitas Pradita
(2) Universitas Pradita
(3) Universitas Pradita
(*) Corresponding Author
Abstract
Keywords
References
Abdillah, F., Sri F. A., dan Timotius A. R. (2023). Indigenous Festival dan Pembelajaran Gastronomi Pada Program Studi Bisnis Perhotelan. Jurnal Gastronomi Indonesia. Vol. 11., No.2. PP: 171-192.
Aini, A. N., et al., (2024). Peran Kuliner Tradisional Nusantara dalam Memengaruhi Kegiatan Ekonomi dan Bahasa di Indonesia. Jurnal Pendidikan Tambusai. Vol. 8. No. 2. PP:22243-22252.
Alexander, Hilda B. (2023). Gading Serpong “The City That Never Sleeps” yang Terus Melesat. Kompas.com. Html: https://www.kompas.com/properti/read/2023/07/20/070000321/gading-serpong-the-city-that-never-sleeps-yang-terus-melesat?page=all#google_vignette. Diakses pada 09 Maret 2025.
Amanda dan Nurhalimah. 2024. Proses Pengolahan Minuman Kunyit Asam. Jurnal Karimah Tauhid. Vol.3, No. 5: 5620-5633. Link URL: https://ojs.unida.ac.id/karimahtauhid/article/download/13256/5205/42455
Andri, Banyu L. W., et al. (2025). Revitalisasi Jamu: Strategi Pelestarian Minuman Tradisional untuk Menarik Minat dan Kesadaran Generasi Z. Vol. 9. No. 1. PP: 734-739.
Anggoro, Ayub D. et al. (2023). Manajemen Event Budaya Sebagai Daya Tarik Wisata di Kabupaten Ponorogo. Jurnal Ilmu Sosial dan Pendidikan. Vol. 7. No. 1. PP: 570-580.
Anonim. (2024). Festival Kuliner Serpong 2024. Malserpong.com. Html: https://www.malserpong.com/events/event-event/festival-kuliner-serpong-2024. Diakses pada 09 Maret 2025.
Anonim. (2024). Gading Serpong: Kota Mandiri Paling Diminati di Tangerang. Paramount-land.com. Html: https://www.paramount-land.com/article/modern-and-prestigious/gading-serpong-kota-mandiri-paling-diminati-di-tangerang. Diakses pada 09 Maret 2025.
Costa, Stellah Ferdiany Da dan Wiwik N. S. 2024. Modifikasi Jamu sebagai Potensi Wisata Gastronomi untuk Generasi Muda di Jakarta Pusat. Jurnal Pariwisata dan Perhotelan. Vol. 2, No.1: 1-13. Link URL: https://journal.pubmedia.id/index.php/pjpp/article/view/3300/3240
Nizar, Rini, Latifa s., dan Hanifah U. A. (2023). Persepsi Generasi Z Terhadap Makanan Khas Dari Sagu Di Provinsi Riau. Jurnal Agri Sains. Vol. 7. No. 1. PP: 18-31.
Pranadewi, Putu M. A. (2021). Tingkat Kesukaan terhadap Minuman Loloh Don Piduh Melalui Uji Organoleptik. Jurnal Gastronomi Indonesia. Vol. 9. No. 1. PP: 1-7.
Ridzki, Aulia dan Rudhi A. (2023). Analysis Of The Development Of Tumpeng As An Identity In Java Island. Journal Of Culinary. Vol.5. No. 1.
Sari, et al. (2023). Wisata Gastronomi: Mengenal Budaya dan Sejarah Melalui Makanan Lokal ‘Sate Rembiga’ Di Mataram. Jurnal Media Bina Ilmiah. Vol. 17. No. 9. PP: 2075-2095.
DOI: 10.24036/jptbt.v6i2.26873
Article Metrics
Abstract View : 4 times; PDF : 11 times
Refbacks
- There are currently no refbacks.
Copyright (c) 2025 Kezia Elsty, Wiwik Nirmala Sari, Aan Nurhasanah

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.